Hvad gør du hvis din SU ikke rækker til den sidste dag på måneden?

Hvad gør du hvis din SU ikke rækker til den sidste dag på måneden?

december 7, 2017 Slået fra Af norah

Vi har allesammen prøvet det. Det er ved at være den sidste dag på måneden, og der er ikke rigtig flere penge på kontoen. Din SU er blevet brugt op. Måske er den blevet brugt på absolutte nødvendigheder som mad og husly, men måske også blevet brugt på byture, cafeture eller den nye iPhone. Men det er for sent at gøre noget ved nu, du står lige nu i en situation hvor du mangler penge så du kan leve, så hvad kan man gøre?

Lån penge fra en ven eller et familiemedlem

Vi anbefaler at du låner penge fra en ven eller et familiemedlem. Det er det nemmeste, billigste og smarteste valg. Men det bør ikke være løsningen på problemet, hvis det er hver måned du mangler penge.

Husk at være god til at tilbagebetale din ven/familiemedlem hurtigt, og uden at de skal minde dig om det flere gange. Folk bliver trætte af at låne, og vil måske ikke låne eller hjælpe dig med ting i fremtiden, hvis du ikke har styr på dette.

Hvis det er hver måned, at du stort set mangler penge på kontoen sidst på måneden, så kan et banklån, SU-lån eller forbrugslån overvejes. Læs nærmere nedenunder dette.

Tag et SU-lån

Et SU-lån er super smart, hvis det er hver måned, at du ikke har nok penge på kontoen når det kommer til de sidste par dage. SU-lån er smarte fordi de har en lang tilbagebetalingstid, og renterne er lave. Det bør derfor være det foretrukne form for lån. Nogen vælger at tage kviklån, forbrugslån osv. men det vil vi ikke anbefale. Du kan låne en sum penge lynhurtigt med f.eks. Vivus.dk, men det kan få dig til at ende i en gældsspiral. Vælg derfor SU-lånet til hver en tid!

 Arbejd flere timer om ugen

at arbejdeEn af de muligheder du har – hvis du har et arbejde – er at arbejde flere timer om ugen. Det hjælper dig selvfølgelig ikke med penge lige nu, hvis det er, som du har brug for, men du kan prøve at spørge din chef, om du kan få udbetalt lønnen lidt tidligere. Vær ikke bange for en afvisning. Husk på, at et nej er bedre end slet ikke at have spurgt i første omgang.